Pilkkimallisto

Pilkkimalleja on yhteensä viisi. Kaimaani on rekisteröity tavaramerkki.

Yhteydenotto

Tilaa lomakkeella kätevästi:

.

  • haukipilkit

  • kuhapilkit

  • jäämeripilkit.

Jäämeri-pilkit

1. Kaimaani Jättiläinen, Jäämeri-mallit 120 mm / 400 g / 25 cm, 8-tuuman pyrstöllä

Jäämeren paltaalle, turskalle, seitille, kissakalalle, ym. pedoille tarkoitettu tehoviehe. Muuten sama runko kuin haukimallin Jättiläisellä, painoa 400 g. Todistanut tehonsa, ”muuta ei Jäämerelle tarvitse”. Lyhyehköstä historiastaan huolimatta jo monen norjankävijän luottoviehe. Muotoilunsa ansiosta pitää hyvin syvyytensä, eikä helposti lähde ”liirailemaan” virrassa tai rekatessa.

Hinta alkaen 30 €.

Haukipilkit

1. Kaimaani Original 90 mm / 30 g / 15 cm, 4-tuuman pyrstöllä (”Kaimaani Haukipilkki”) 

Kaimaani Original on erittäin pyytävä haukiviehe, joka on näyttänyt kyntensä myös isomman kuhan pyynnissä niin jäältä kuin ajelehtivasta veneestä/vuolteilla tapahtuvassa pyynnissä. Kaimaani Original on varustettu erittäin vahvoilla, neulanterävillä ja ruostumattomilla koukuilla ja yhtenäisellä selkä- ja vatsalenkillä. Se on tarkoitettu kestämään isonkin kalan saamisen jään paremmalle puolelle, joten ennätyskala ei ainakaan karkaa pilkin hajoamisen takia ja saalis päätyy jäälle asti.

 

Kaimaani Original on vuosien saatossa todistettu tehokkaaksi haukivieheeksi ja siihen lisäarvoa tuo lähes rajaton väriyhdistelmien ja pyrstöjen muunneltavuus. Voit vaihtaa pilkin perään lähes minkä tahansa kaupasta löytyvän nykyaikaisen, sopivankokoisen jigipyrstön yksinkertaisesti ja helposti katkaisemalla hännän sopivaan mittaan ja kokeilemalla, että viehe vain ui suorassa. Jigin kokoa vaihtelemalla voit muunnella pilkin uintia. Paras uinti saavutetaan 4–5 tuuman toukkajigillä, mutta eri versioita kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Kokeilemisen arvoinen myös kuhan "vertikaalikalastuksessa" perinteisen jigin rinnalla.

Nimi Kaimaani Original siksi, että tästä mallista (tai mallin esi-isästä) alkoi Kaimaani-pilkkien taival vuonna 2001. 

 

Pituus koukusta koukkuun 90 mm. 
Paino 30 g. 
Hinta 15 €.

2. Kaimaani Suurhauki 90 mm / 50 g / 25 cm, 8-tuuman pyrstöllä 

”Kaimaani Suurhaukipilkki”, Lätty, Lutikka, ym. Rakkaalla lapsella on monta nimeä… Tämä on oma suosikki talviselle hauelle Jättiläisen ohella. Houkutteleva uinti, tehty kestämään ja kova pyytämään. Loistava haukiviehe, joka muotonsa ansiosta pyytää kaiken kokoisia haukia, jotkut tosissaan väittävät käyttävänsä tätä myös kuhavieheenä. Jos pitäisi valita autiolle haukisaarelle yksi pilkkimalli, se olisi tässä.

Hinta 25 €.

3. Kaimaani Jättiläinen kevennetty 120 mm / 80 g / 25 cm, 8-tuuman pyrstöllä  

Kaimaani Jättiläinen on täysiverinen, ”jerkinkokoinen” kevennetty haukipilkki. Vieheessä on erityisesti kookkaita haukia houkutteleva hidas ja laaja uintiliike, ja se on varustettu kookkaalla 8-tuuman toukkajigipyrstöllä. Etukoukku on jätetty pois käytännön syistä, tämä helpottaa käytettävyyttä ja kalan ylös saamista, kun kala tarttuu vatsa- ja peräkoukkuun. Herkkäliikkeisen ja ison pyrstön ansiosta pilkkiä voi uittaa erittäin hitaasti ja houkuttelevasti hauen oletetulla ottipaikalla kunnes kalan pinna pettää ja usein jalkojen alta matalasta vedestä tapahtuva suurhauen tärppi on unohtumaton kokemus….Vaatii käyttäjältään malttia ja hyvää vastaria. Suositellaan käytettävän vähintään 6–7 tuuman kairaa. Toimii joskus paremmin kuin elävä täky.

Hinta 30 €.

Kuhapilkit

1. Kuha Kaimaani 70 mm / 18 g / 12 cm, 4-tuuman pyrstöllä 

Kuha Kaimaani on suositun Kaimaani-haukipilkin uusi (s. 2015) pikkuveli, joka on kehitetty nimenomaan kuhanpilkintään jigipyrstöllä. On huomattu myös toimivan nirsolla syönnillä olevalle hauelle ”vaikeina päivinä”. Pilkki on muiden Kaimaanien tapaan varustettu neulanterävillä ja ruostumattomilla koukuilla. Näin se on muiden Kaimaanien tapaan yksi markkinoiden ainoita tasapainopilkkejä joka kestää huoletonta merivesikäyttöä.

 

Kuha-Kaimaani on tehty kestämään isonkin kalan ylös ottamisen. Päätykoukut tai mahalenkki eivät hajoa kalan kanssa ja saalis päätyy jäälle asti. Kuha Kaimaani on testeissä todettu pyytäväksi kuha (ja hauki-) vieheeksi ja siihen lisäarvoa tuo lähes rajaton värien ja pyrstöjen muunneltavuus. Voit laittaa pilkin perään lähes minkä tahansa kaupasta löytyvän nykyaikaisen, sopivankokoisen kuhajigin yksinkertaisesti ja helposti katkaisemalla hännän sopivaan mittaan. ”Tehdasasetus” jigipyrstöksi on 4 tuuman toukkajigi, kannattaa kokeilla erilaisia pyrstöjä tilanteen mukaan.

Hinta 14 €.

Hinnat sis alv 24 %. 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.